MER ÄN 90-ÅRS HISTORIA

 

HUMMEL GRUNDADES 1923 OCH HAR MER ÄN 90 ÅR AV STOLT HISTORIA. DET ÄR ETT SANT KULTURVARUMÄRKE FÖR SPORT- OCH LIVSSTILSPRODUKTER OCH HÄR FÖLJER EN SAMMANFATTNING AV FÖRETAGETS HÖJDPUNKTER GENOM TIDERNA. 

 

1923

Albert Messmer utvecklar ett av världens första par fotbollsskor. Tillsammans med sin bror Michael Ludwig Messmer grundar han företaget Messmer & Co, som senare kommer att bli känt som hummel. 

 

1956

Visionären Bernhard Weckenbrock tar över företaget. Han skapar en tydlig varumärkesidentitet och introducerar sparrarna.

 

1968

Det första sponsoravtalet undertecknas. Avtalet är med Duisburg som spelar i division två i den tyska Bundesligan. 

 

1969

Den första sportkollektionen lanseras. Sponsoravtal undertecknas och främjar försäljningen. Humlan skapas i en rundare version än den som redan fanns. 

 

1970

hummel lanseras på den nordeuropeiska marknaden.

 

1979

hummel undertecknar ett avtal med det danska landslaget – ett avtal som kommer att vara ända fram till 2004. 

 

1988

hummel undertecknar ett sportavtal med Real Madrid och klubbens största stjärna, Emilio Butragueño. Avtalet gör hummel-produkterna ännu populärare. 

 

1992

Det blev minst sagt en överraskande seger. Det danska landslaget tog EM-guld efter att ha besegrat Tyskland i finalen. 

 

1999

hummel får en ny ägare – Thornico. Det gör att Christian Stadil kommer med i märkets historia. Han lanserar en kollektion av återinförda, originalsportskläder i modevärlden och hummel blir ett trendsättande varumärke för sportkläder. 

 

2013

hummel firar sitt 90-års jubileum genom att återinföra en rad olika klassiska stilar och modeller. 

 

2016

Efter flera år sponsrar hummel återigen ett lag i den tyska Bundesligan. SC Freiburg spelar en enastående första säsong efter att ha återvänt till första divisionen, och de kvalificerar sig för internationell tävlan. 

 

2017

Det danska damlandslaget vann silver i EM i Holland, där de spelade en modig finalmatch mot värdlandet. Deras prestation betraktas som den absoluta höjdpunkten för dansk damfotboll.

 

2018

hummel ingick i ett sponsoravtal med de skotska giganterna Rangers F.C. – klubben med flest mästerskapstitlar i världen. Från hummels perspektiv innebär avtalet förnyat fokus på fotboll i Storbritannien.

 

2019

hummel blev den officiella tekniska sponsorn och klädleverantören för det internationella handbollsförbundet (IHF). Nya partnerskap drogs igång med IHF:s världsmästerskap i handboll för herrar i Danmark och Tyskland i januari 2019.

 

2020

hummel ingår sponsoravtal med både Everton F.C., Astralis Group och EHF samtidigt som den allra första fysiska hummel KIDS-butiken slår upp portarna i centrala Århus.

 
2021

Efter 30 år återvände hummel som sponsor för Southampton FC. hummel deltog också i ett firande av inkludering inom idrotten som officiell partner vid Copenhagen 2021 World Pride och EuroGames.

 

2022

hummel öppnar en ny flaggskeppsbutik i Århus och samlar för första gången någonsin alla hummel-ägda varumärken (hummel, HALO, Newline och Sometime Soon) under ett och samma tak. Dessutom firas öppnandet av det nya helautomatiska lagret i Padborg. Allt detta sker samtidigt som hummel når en milstolpe på 2 miljarder danska kronor i omsättning