FIGHTS THAT MATTER

hummel stärker sitt engagemang i att förändra världen genom sport och förbinder sig att donera 1 % av sin onlinevinst till FIGHTS THAT MATTER 

hummels uppdrag är att ”CHANGE THE WORLD THROUGH SPORT”, och det strävar företaget efter att förverkliga genom satsningar i olika projekt och angelägenheter på flera olika fronter.

Men nu tar hummel sin ambition ett steg längre i stödet till förändringsbenägna personer som arbetar med relevanta angelägenheter och projekt: Företaget har beslutat att donera 1 % av sin onlinevinst till individer och föreningar som på olika sätt arbetar för att göra världen till en bättre plats för alla.

De utvecklade ambitionerna kommer att leda till ännu fler viktiga karmaprojekt

När VD Allan Vad Nielsen ombads berätta om hummels karmaambitioner för framtiden, sa han: "Under parollen ’FIGHTS THAT MATTER’ kommer vi att välja ut ännu fler projekt som matchar vår ambition att förändra världen genom sport. Projekt som behöver extra finansiering för att nå fler människor med sina positiva meddelanden, samt hålla igång sina aktiviteter.”

”Detta nya initiativ kommer som en naturlig utökning av andra karmaprojekt. Tillsammans med de utvecklade ambitioner som vi just har tillkännagivit i anslutning till vår strategi fram till 2023, tror jag starkt på att det nya enprocentiga initiativet kommer att leda till att ett betydande belopp tillförs viktiga angelägenheter”, tillade Allan.

En fortsatt kamp för afghanska flickors rättighet att spela fotboll

Det första projektet som kommer att främjas av den enprocentiga finansieringspotten är Girl Power, en organisation grundad av den afghanska fotbollspionjären Khalida Popal. Khalida har outtröttligt kämpat för afghanska kvinnors rättighet att spela fotboll. Hon är den tidigare kaptenen i det afghanska fotbollslaget, samt en ledare i kampen för muslimska kvinnors rättighet att utöva sporter. Khalida började utsättas för dödshot 2011, vilket tvingade henne att fly från sitt hemland och lämna sitt lag. Nu när Khalida bor i Danmark fortsätter hon att kämpa för det hon tror på. Hennes organisation Girl Power förtjänar allt stöd den kan få i sina fortsatta ansträngningar att bekämpa diskriminering och främja kvinnors rättigheter.

Kämpa mot homofobi och för jämlikhet med Berlin Bruisers

Ett annat projekt som hummel hänfört stödjer med det enprocentiga finansieringsinitiativet är Berlin Bruisers, en rugbyklubb med bas i den tyska huvudstaden. Klubben har sina rötter i Berlins hbtq-gemenskap, men eftersom målet är att främja och hylla mångfald är den naturligtvis öppen för alla. Med kärleken till sport och laganda som grund, kämpar klubben för att stärka sexuell, religiös och nationell acceptans och tolerans. Laget har startat initiativet ”Utmana stereotyper”, vars syfte är att främja tolerans och lagarbete bland 12–14 åriga skolbarn genom rugbyspel.

hummel planerar att välja relevanta och viktiga angelägenheter och projekt som kan främjas av den 1 % av vinsten från onlineföräljning på en fortlöpande basis.